vineri, 24 mai, 2024
Home Sport Campioană la Kempo, la 12 ani

Campioană la Kempo, la 12 ani

de Redacția Dotto

Maria este o luptătoarea de 12 ani, campioană în ring și premiantă la școală. Maria e îndrăgostită de Kempo, sportul la care câștigă medalie după medalie. Iar pe podium urcă nu doar în sala de sport, ci la școală. A terminat primul semestru din clasa a 5-a printre primii din clasă

Maria bate țara în lung și-n lat și participă la toate competițiile de Kempo, unde este campioană națională de trei ani.

„Am acasă 7 medalii de locul întâi, o prietenă practica kempo și m-am dus și eu cu ea” – Maria Roberta Socola, campioană națională la Kempo. 

Micuța este bună nu doar la sport, ci și la școală.

„Am terminat primul semestrul din clasa a 5 a cu 9.62, materiile mele preferate sun limba română, engleza și desenul” – Maria Roberta Socola, campioană națională la Kempo. 

Prietenele ei o susțin în tot ceea ce face și sunt mândre de ea.

„M-au văzut și luptând și spun că sunt o mare campioană și că prin acest sport voi ajunge cineva în viață” – Maria Roberta Socola, campioană națională la Kempo. 
„Pe noi ne bucură că sunt din ce în ce mai mulți copii, chiar și la vârste foarte mici care au idoli în Federația Română de Kempo, și-au luat modele și vor să ajungă ca ei multipli campioni naționali, europeni de ce nu chiar mondiali” – Amatto Zaharia – președintele Federației Române de Kempo.

Cea mai mică categorie de vârstă de la Campionatul Național de Semi-Kempo a fost cea de 6 ani. Andrei merge la Kempo de 3 luni și a reușit să își învingă adversarul din competiție.

„Mi-a plăcut mult, l-am învins prin mișcări, am luat punct după punct” – Andrei, sportiv de Kempo.

Alex se visează deja campion mondial.

„E atât de frumos la Kempo, îmi place foarte mult, nu cred că mă voi lăsa în următorii 20 de ani. Voi da tot ce pot ca să ajung campion mondial” – Alex, sportiv de Kempo

Antrenorul băieților este cel mai fericit când își vede micii sportivi că ies învingători.

 „Nu cred că poți să antrenezi copii așa de mici, dacă nu ai dăruire pentru acest sport. Îmi vine să plâng când îi văd că iau medalii” – Dumitru Cristian, profesor de Kempo la Clubul Somacu București.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult