Constănțenii ar putea sărbătorii Paștele anul acesta nu doar cu friptură de miel, pască și drob, ci și cu feluri de mâncare, mai puțin obișnuite. Preparatele din rață și legumele proaspete se află în topul preferințelor constănțenilor, conform unui studiu din aplicația Act for Good.
Acest studiu arată că românii din Constanța sunt lideri pe țară la vânzările de ridichi negre românești, carne de rață și salam de Sibiu. Tendința s-ar putea menține și în lunile ce urmează, astfel că nu e exclus să vedem și anul acesta tot mai multe legume românești în bucătăria constănțenilor. Mezelurile, de asemenea la mare căutare de către constănțeni în 2022, pot fi și ele o alternativă pentru gustări rapide, atunci când timpul nu ajunge pentru a prepara o masă completă.
Altfel, pentru momentele în familie petrecute în jurul mesei, carnea de rață pare a fi opțiunea numărul 1 a multor constănțeni, fiind ușor de gătit, versatilă și cu numeroase beneficii asupra sănătății. În plus, este o opțiune culinară ieșită din comun – niciun preparat pe bază de rață nu va trece neobservat. Dincolo de preferințele locale sau sezoniere, un lucru este cert: gusturile se schimbă, iar coșul de cumpărături se transformă de la un an la altul într-un mix de clasic și inovativ.