Al treilea cel mai perfomant centru de instruire a marinarilor din lume se construiește la Constanța. Investiția de 10 milioane de euro și aparține CERONAV, iar lucrările vor fi finalizate în 2023. Campusul va avea săli de curs, bazin de instruire, poligon de luptă cu focul şi simulator off-shore.

Noul campus al CERONAV va fi construit pe malul lacului Siutghiol și va găzdui cursuri înclusiv pentru personalul navigant din străinătate.

Centrul de instruire a marinarilor va costa 10 milioane de euro. Din acesști bani se va conststrui un campus modern, vor fi cumpărate simulatoare de navigație, se va construe un poligon de luptă cu focul, dar și un bazin de înot pentru antrenamente. Conducerea CERONAV vorbește însă și de atragerea unor fonduri europene prin POIM pentru extinderea flotei de nave.

Chiar dacă proiectul a fost întârziat cu câteva luni din cauza pandemiei, data de finalizare a acestuia nu s-a schimbat. Noul centri, al treilea cel mai performant din lume, va fi dat în folosință în 2023.

Check Also

Martorul cheie în dosarul în care ÎPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență: „Am vrut să arăt sistemul corupt din biserică. Am mai făcut filmări, care nu au fost difuzate de Recorder”

Preotul Petrică Leaşcu, martorul cheie în dosarul în care arhiepiscopul Tomisului, Teodosi…