Când începe demolarea stadionului Farul

Primăria Constanța a anunțat demolarea Stadionului Farul. A fost emisă autorizația de desființare pentru construcțiile existente în complexul situat pe strada Primăverii, iar pe 10 iulie va începe demolarea propriu-zisă a stadionului, care va dura câteva luni.

Lucrările vor începe de la partea superioară a construcțiilor spre bază, bucată cu bucată, nivel cu nivel, respectând reglementările privind securitatea operațiunilor de demolare.

Construcția arenei a început în anii 1950 și a fost inaugurată pe 23 august 1954. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacității arenei. După 73 de ani, stadionul va fi pus la pământ pentru a face loc unui complex multifuncțional unic.

Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA și un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri. Clădirea stadionului va integra și săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…