Când vor fi finalizate lucrările la Cazino

Constructorii care repară Cazinoul din Constanța au ajuns cu banii la fundul sacului. Ar mai avea nevoie de-acum încolo de alte 13 milioane de euro, bani pe care Ministerul Desvoltarii îi pune pe masă, numai să vadă odată lucrarea încheiată.

Lucrările la Cazino au mers mai încet decât s-a prognozat, pentru că pe parcurs constructorii au găsit mai multe stricăciuni decât luaseră-n calcul. Ministrul Dezvolatrii a vizitat șantierul și a dat ca sigur termen de finalizare iunie anul viitor.

Primul termen înaintat de autorități conform proiectului inițial era toamna lui 2022. Pe parcursul lucrărilor constructorii au găsit mai multe stricăciuni decât luaseră în calcul, așa că termenele s-au schimbat rând pe rând. Cele mai multe din problemele neprevăzute au fost la fundația clădirii.

Când au inceput lucrările de reabilitare, constructorii au realizat că una din lateralele Cazinoului era în pericol de prăbușire. Au fost necesare intervenții care nu fuseseră luate în calcul inițial. Pe parcurs s-a descoperit că reabilitările făcute în anii ‘9o au fost făcute fantezist și cu piese care nu aveau nicio legătură cu proiectul initial.

Costructorii au scos toate pardoselile originale și le-au înlocuit cu plansee din beton armat. Acum, vechea clădire va avea o viață foarte lungă, însă toate intervențiile care au fost neprevăzute, au întârziat contractul și termenele de predare. Doar pentru refacerea unei singure piese decorative este nevoie de luni de zile. Unele au fost revopsite de-a lungul timpului și de 5 sau șase ori, iar acum trebuie curățate, altele reîntregite, iar în unele cazuri sunt turnate de la zero. Nu doar termenele s-au decalat ci și cheltuielile. Banii au fost cheltuiți cu toate intervențiile neprevăzute. Acum doar pentru decorațiuni și pentru aripa de est, mai trebuiesc 62 de milioane lei, aproape 13 milioane de euro.

Bijuteria arhitecturală este aproape zilnic admirată și fotografiată de cei care se plimbă pe faleză. Constănțenii și turiștii speră ca muncitorii și arhitecții să reușească să aducă Cazinoul la adevărata lui valoare. Simbol al celui mai mare port al României, Cazinoul de pe faleza orașului Constanţa a fost construit la iniţiativa regelui Carol I și inaugurat în 1910.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…