Canicula

Ca să scape de caniculă, zeci de mii de români au dat fuga weekendul acesta la mare. Așa se face că hotelurile s-au umplut rapid, iar plajele au devenit neîncăpătoare.

Iar vremea nu a dezamăgit pe niciunul dintre ei. Soarele a strălucit fix cât trebuie pentru primul bronz, iar marea a fost calmă și caldă, tocmai bună pentru o bălăceală pe cinste.

Deși ziua de ieri a început cu soare timid, care abia se ținea printre nori, turiștii nu au stat deloc pe gânduri și au venit pe plajă încă de la primele ore ale dimineții. Iar până la prânz, nici că se mai găsea un loc unde să te așezi.

Fie că au stat pe șezlong sau direct pe nisip, zeci de mii de români au fugit de caniculă să se răcorească la mare.

Duminică în unitățile de cazare se pe litoral fuseseră înregistrați deja 60 de mii de turiști, iar acestora li se mai adaugă câteva mii care au venit în stațiuni doar cu gândul la o baie în mare și o bere rece și cei care se cazează la rude și prieteni. O noapte de cazare la un hotel de trei stele din Mamaia costă, în această perioadă, de la 120 de lei, iar un șezlong pe plajele din stațiune de la 25 de lei. Cei care vin cu mașina trebuie să își calculeze însă pe lângă bugetul pentru cazare, masă și plajă și un buget pentru parcare.

Conform noului Regulament al parcărilor, stațiunea Mamaia este considerată zona zero, tarifele practicate pentru parcare fiind cele mai mari. La fel, și în zona Cazinoul din Constanța, loc preferat de foarte mulți turiști și constănțeni pentru plimbare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jocurile online, adevărate pericole pentru copii

Polițiștii constănțeni trag un semnal de alarmă referitor la jocurile online. Aceștia au t…