Canicula topește Constanța

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litoralul, iar meteorologii au emis un cod galben de caniculă.

Ne mai salvează briza mării, ce-i drept, la malul apei temperaturile mari fiind mai ușor de suportat după o baie în valuri. Chiar și așa, atenție mare cu expunerea la soare, la orele amiezii! Pe plajă se află și reporterul Dotto TV, Andreea Bălan.

Sunt pe o plajă din stațiunea Mamaia și toate șezlongurile sunt pline de turiști și constănțeni. Temperatura la nivelul nisipului este de peste 33 de grade, chiar dacă biza mai ajută un pic. Expunerea la soare este foarte periculoasă pentru piele, la această oră, mai ales pentru copii. De aceea, specialiștii nu recomandă să stăm pe plajă între orele 10 și 17. Mare grijă la accesoriile absolut necesare! Pălării mari, sau stat sub umbrele, crème de protecție solară, cămăși albe și hidratare corectă cu apă.

Să nu uităm că avem de înfruntat zile de foc. În Constanța este anunțat cod Galben de val de căldură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade. Vom avea parte și de disconfort termic ridicat, în intervalul 30 iunie și 1 iulie, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investiții de peste un milion de euro, la UMC

Echipament de calcul avansat și cercetare de un milion de euro la Universitatea Maritimă d…