marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Canicula topește Constanța

Canicula topește Constanța

de Ileana Gheorghiu

51 de grade are nisipul în Mamaia. Un val de căldură extremă a pus stăpânire pe tot litoralul, iar meteorologii au emis un cod galben de caniculă.

Ne mai salvează briza mării, ce-i drept, la malul apei temperaturile mari fiind mai ușor de suportat după o baie în valuri. Chiar și așa, atenție mare cu expunerea la soare, la orele amiezii! Pe plajă se află și reporterul Dotto TV, Andreea Bălan.

Sunt pe o plajă din stațiunea Mamaia și toate șezlongurile sunt pline de turiști și constănțeni. Temperatura la nivelul nisipului este de peste 33 de grade, chiar dacă biza mai ajută un pic. Expunerea la soare este foarte periculoasă pentru piele, la această oră, mai ales pentru copii. De aceea, specialiștii nu recomandă să stăm pe plajă între orele 10 și 17. Mare grijă la accesoriile absolut necesare! Pălării mari, sau stat sub umbrele, crème de protecție solară, cămăși albe și hidratare corectă cu apă.

Să nu uităm că avem de înfruntat zile de foc. În Constanța este anunțat cod Galben de val de căldură. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade. Vom avea parte și de disconfort termic ridicat, în intervalul 30 iunie și 1 iulie, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult