joi, 18 aprilie, 2024
Home Cultură ,,Capra cu trei iezi” la Teatrul de Copii

,,Capra cu trei iezi” la Teatrul de Copii

de Redacția Dotto

Spectacolul „Capra cu trei iezi” se întoarce pe scena Teatrului de Copii „Căluțul de Mare” din Constanța. Piesa va fi jucată duminica aceasta, de la ora 12. „Capra cu trei iezi” nu lasă deloc un gust amar așa cum se întâmplă citind povestea lui Ion Creangă. Regizorul Gabriel Apostol reușește să creeze un spectacol de vioiciune, cânt, dans și umor. Morala poveștii este clară: „după faptă și răsplată”.

La fel ca în povestea originală, iezii neascultători și obraznici sunt păcăliți și înghițiți de crudul perfidul și lacomul Lup, iar lupul, maleficul lup, este pedepsit şi aruncat în foc de înțeleapta și iubitoarea Mamă-capră, ajutată de Iedul ei cel mic, harnic și cuminte. Finalul spectacolului îi readuce însă la viață pe iezi, dar și pe găinile înghițite de lup, spre încântarea și bucuria tuturor spectatorilor, care părăsesc sala de spectacol încântați că răul a fost pedepsit, iar tristețea și suferința sunt dominate de vioiciune.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult