Carantină

Carantina de noapte revine din această noapte, la Constanța. După ce municipiul de la malul Mării Negre a depășit incidența de 8 cazuri Covid-19 la mia de locuitori, autoritățile au decis să nu mai permită circulația persoanelor nevaccinate în intervalul 20:00 – 05:00, în toate zilele săptămânii.

Și magazinele, restaurantele și terasele se vor închide seara. Acestea vor funcționa exclusiv în intervalul 5:00 – 22:00. Decizia pentru intensificarea măsurilor de protecție a fost luată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, convocat de primarul Vergil Chițac.

Restricțiile nu se vor aplica celor care sunt vaccinați împotriva Covid-19 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Excepție de la regulă fac și persoanele nevaccinate care se deplasează în afara locuinței în interes profesional sau pentru asistență medicală, dar și cele care își justifică deplasarea de îngrijirea copiilor sau persoanelor vârstnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vești proaste de la brutari. Pâinea, mai scumpă

Vești proaste de la brutari. Pâine s-a scumpit deja cu peste 10 la sută, iar prețul va con…