Locuințe Protejate

Echipele de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului au pornit în caravană. Misiunea lor este să contruiască noi Locuințe Protejate și Centre de Zi în Topraisar și Chirnogeni, în cadrul proiectului Dizabilitatea nu este o barieră. Pentru a-și îndeplini obiectivul au nevoie de sprijinul autorităților din localitățile în care urmează să fie ridicate centrele.La Chirnogeni a început deja ridicarea a patru Locuințe Protejate cu o capacitate de 10 locuri fiecare care vor găzdui 40 de persoane din Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Techirghiol, iar La Topraisar urmează să fie construite patru locuințe protejate.


În plus și la Chirnogeni și la Techirghiol urmează să fie reabilitate două clădiri ce vor găzdui Centre de Zi pentru beneficiarilor din sistemul de protecție și pentru persoanele cu dizabilități din sistemul de protecție, dar și din comunitate.
Iar pentru a duce aceste misiuni la bun sfârșit echipele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Constanța au pornit în Caravana „Dizabilitatea nu este o barieră”. Misiunea echipelor este să informe autoritățile din localitățile respective despre procesul de integrare a adulților în centre sociale tip „Locuințe Protejate“, care le asigură persoanelor cu dizabilități un mod de viață cât mai apropiat de cel familial.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Reacția MAE în cazul marinarului român ucis în largul Omanului: Urmărim activ investigaţia privind asasinarea cetăţeanului român

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că va acorda întreaga asistenţă necesară şi …