Constanța

Modificări în Programul RESPECT, dedicat seniorilor cu venituri mici și celor care nu înregistrează venituri, persoanelor cu handicap și altor persoane vulnerabile. Începând de anul acesta beneficiarii Programului vor primi carduri în loc de tichete valorice.

Astfel, din 2022, beneficiarii programului RESPECT vor primi un câte un card care va fi alimentat cu 8 tranșe a câte 50 de lei fiecare. Plicurile pe care le vor primi acasă vor conține, alături de suportul electronic și instrucțiunile de utilizare a cardului, dar și codul PIN aferent suportului electronic. Administrația locală anunță că această decizie va aduce și economii la bugetul local. Până acum, costurile de distribuție a tichetelor valorice ajungeau la 1,3 milioane de lei anual, sumă care va fi achitată acum doar o dată la trei ani. Mai multe detalii despre activarea și utilizarea cardurilor găsiți și pe site-ul nostru: www.dottotv.ro.

Cardurile vor fi livrate la domiciliul beneficiarilor inactive și vor fi activate în calup, după confirmarea livrării acestora.

Beneficiarii vor fi informați prin SMS în momentul alimentării cardului, la fiecare tranzacție efectuată, precum și la epuizarea soldului.

De asemenea, beneficiarii vor putea să-și creeze propriul cont securizat pe o platformă on-line gratuită din care vor putea să-și vizualizeze soldul cardului, tranzacțiile efectuate și valabilitatea sumelor încărcate pe card.

Cardurile sunt dotate cu tehnologia contactless și permit efectuarea de plăți fără cod PIN până la valoarea de minim 100 de lei. Cardurile pot fi utilizate numai pentru achiziționare de alimente, conform regulamentului Programului RESPECT.

Menționăm că beneficiază de programul RESPECT doar persoanele care nu înregistrează datorii la bugetul local.

Prin această masură, Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, va economisi și bani de la bugetul local. Costurile de distribuție a tichetelor valorice ajungeau în anii trecuți la 1,3 milioane de lei anual. Acum, aceste costuri vor fi suportate doar în primul an, în anul emiterii și distribuirii cardului, apoi timp de 3 ani, vor fi eliminate, cardurile având valabilitatea 4 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Spa-urile de la mare, pline ochi de turiști

Constanța, cea mai populară destinație turistică din România, în timpul verii, a devenit f…