Cargoscan

Vești proaste pentru contrabandiști! Polițiștii din Portul Constanta au primit un scanner de containere care vede și prin tablă toata marfa din interior. Cargoscann-ul este mobil și poate fi deplasat la orice container suspect. Cu ajutorul lui viteza de verificare a containerelor a scăzut de la câteva ore la doar 40 de secunde.

Scannerul uriaș vede în detaliu tot ce este dincolo de pereții de tablă ai containerelor. Funcționează cu raze X, asemenea aparatelor de imagistică din spitale, dar cu o putere mare, capabilă să penetreze și învelișul de oțel. La Constanța, scannerul va acționa asemenea unui detectiv și va verifica containerele și TIR-urile care tranzitează Portul Constanța pentru a depista bunuri, dar și persoane pe care traficanții încearcă să le introducă ilegal. Cel mai dens obiect pe care scanerul l-a verificat până acum a fost un butoi cu smoală.

Scannerul politiei de transporturi este asemenea celor folosite în aeroporturi cu care se verifică bagajele turiștilor care urmează să se îmbarce în avion.

Sistemul de radiografie detectează și materiale toxice sau radioactive și poate fi operat, prin telecomandă, de la distanță.

Scannerul a costat 1 milion si jumatate de euro. 80 la sută din sumă a venit de la Comisia Europeană.

Check Also

Se oprește apa în Constanța. Vezi dacă ești afectat!

T: Mai multe cartiere din Constanța fără apă   Mai multe cartiere din Constanța nu vo…