Carnea de miel, mai scumpă anul acesta

Masa de Paște va fi mai scumpă anul acesta. Dacă vrem să mâncăm friptură, ciorbă sau drob de miel vom plăti cu cel puțin 10 la sută mai mult decât anul trecut. Un kilogram de carne de miel cumpărată direct de la producător costă acum cel puțin 35 de lei, iar prețul este posibil să mai crească pe măsură ce ne apropiem de Paște.

Scumpirea furajelor, a utilităților, dar și a tratamentelor pentru animale a obligat fermierii să mărească prețul cărnii de miel.

Andrei Oniga crește miei de mulți ani și are astăzi o fermă cu peste 300 de capete. Spune că vânzările sunt tot mai slabe de la an la an și asta din cauza scumpirilor în lanț, dar și a secetei care a majorat prețul furajelor. Anul acesta, vom cumpăra un kilogram de carne de miel direct de la producător cu cel puțin 35 de lei. Iar prețul ar putea depăși chiar și 40 de lei pe măsură ce ne apropiem de Paște.

În piețele din Constanța clienții vor găsi miei întregi, dar și pulpe sau organe de miel. Producătorii promit că toată marfa va fi proaspătă și verificată. Pentru un plus de siguranță și igienă, în piețe vor exista dispenseră cu dezinfectați pentru mâini, dar și covorașe impregnate cu clor.

În ciuda prețurilor, bucătăresele ne-au dezvăluit că preparatele tradiționale nu vor lipsi din meniu de Paște.

Medicii veterinari ne sfătuiesc să cumpărăm carnea numai din locuri autorizate și să fim atenți atât la aspect, cât și la miros și culoare. Carnea de miel trebuie să aibă o nuanță de roz, iar mirosul trebuie să fie proaspăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…