Carnea de miel, mai scumpă

În piețele din Constanța au apărut astăzi primii miei. Duminică se sărbătorește Paștele catolic, așa că oamenii au venit încă de dimineață să cumpere carne. Oferta a fost bogată, însă și prețurile pe măsură. La piață, un kilogram de carne se vinde cu cel puțin 40 lei, cu 10 la sută mai mult decât anul trecut.

Acest cioban a venit să își vândă marfa în Piața Griviței din Constanța de la 100 de kilometri depărtare. Se laudă că și-a crescut mieii cu hrană bio și că tocmai de aceea au cea mai fragedă carne.

Chiar dacă anul acesta kilogramul de carne de miel costa cu 10 lei mai mult decât anul trecut, comercianții nu duc lipsă de clienți. Acest cioban din Dobrogea spune că în mai puțin de două ore a vândut deja 10 miei.

Nu toți oamenii au însă bani suficienți pentru a cumpăra miei întregi. Sunt mulți care caută fie doar organe pentru drob, fie doar pulpe pentru friptură. Alții, mai puțin grăbiți, au venit doar să sondeze piața și așteaptă ca prețurile să mai scadă înainte să cumpere.

În sprijnul comerțului de miei a venit și RAEDPP-ul. Regia care administrează piețele constănțene a stabilit anul acesta taxe mai mici pentru tarabe.

România este al doilea cel mai mare producător de carne de oaie din Uniunea Europeană, cu o cotă de piață de 17% și cu un număr de 6,3 milioane de capete tranșate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…