marți, 16 aprilie, 2024
Home Actualitate Cărți rare din Dobrogea, la București

Cărți rare din Dobrogea, la București

de Redacția Dotto

După ce au călătorit în mai multe orașe din țară, volumele din cadrul proiectului „Book Impact – Cartea Dobrogeană“ ajung astăzi în Capitală, la Biblioteca Națională a României.

Sunt 29 de volume din colecția Centrului Teodor T . Burada, care promovează Dobrogea, în cadrul unei expoziții speciale. „Excursiuni în Dobrogea“, scrisă de Ion P. Licherdopol, „Amintiri din Dobrogea“ de Al. Malcoci Petrescu sau „Școala Românească Dobrogeană de la înființare până în anul 1938“, de Vasile Helgiu sunt doar câteva dintre titluri. Book Impact – Cartea Dobrogeană se dorește a fi un itinerar cultural de amploare care adună, unește și promovează informații bogate despre istoria, cultura, tradițiile și datinile pe care le regăsim în Dobrogea. Cărțile ilustrează melanjul etnico-demografic al Dobrogei cu toate coloraturile lui orientale ce a transformat regiunea într-un imens muzeu viu. Accesul la vizitarea expoziției este gratuit. Acesta va rămâne deschisă publicului până la finalul acestei luni.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult