Exemplare de cărți rare vor fi expuse la Constanța. „Carte Veche | Carte Nouă”, va avea loc joi, 27 iulie, la ora 14.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Anul acesta, piesa centrală a expoziției va fi un brevet cu semnătura olografă a regelui Carol I, iar în completare, o selecție de cărți, de sfârșit de secol XIX, pe tema regalității.

Evenimentul cultural, care a ajuns deja la a II-a ediție, vine în întâmpinarea constănțenilor, chiar de Ziua Mondială a Cărților Vechi, cu o expoziție de carte veche, cu exemplare rar întâlnite, cât și lucrări cu autograful autorului. În deschiderea evenimentului, violoncelistul Tudor Tănase va susține un moment muzical special.

Printre cele mai vechi exponate se află Operele lui Marcus Tullius Cicero, Veneția (1547), Publii Ovidii Nasonis Operum (1601), Tipic Bisericesc alcătuit de Sf. Sava (1633), Noul Testament de la Bălgrad (1648), Biblia lui Șaguna (1856), Observații sau băgări de seamă, Ienăchiță Văcărescu (1787), dar și cărți semnate de Liviu Rebreanu, Tudor Arghezi, V. A. Urechia. Vom discuta despre aceste cărți și evoluția lor împreună cu prof. univ. dr. Florentina Nicolae – Director Biblioteca Universitară ,,Ioan Popișteanu”, dr. Mădălina Nicolae – Șef Serviciu Biblioteca Universitară ,,Ioan Popișteanu” Constanța, Doina Moșoiu – Biblioteca Județeană ,,Ioan N. Roman” Constanța, dr. Corina Mihaela Apostoleanu – Biblioteca Județeană ,,Ioan N. Roman” Constanța, Aurel Mototolea – Director Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Andreea Andrei – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța,  Raluca Popescu – reprezentant lanț de librării și dr. Ștefania-Laura Abibula-Stroe – Director General al Centrului Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada”.

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, Biblioteca Universitară „Ioan Popișteanu” Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța.

Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” sau pe site-ul   www.centruljeanconstantin.ro.

Accesul la eveniment se va face gratuit.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…