Cartier de case, sufocat de blocuri. Se întâmplă în Mamaia Sat, unde pentru profit imediat, rechinii imobiliari înalță clădiri tot mai mari, sfidând orice regulă urbanistică. Așa au apărut blocuri la mai puțin de un metru de case. Vechii locatari ai cartierului se plâng că nu mai au deloc intimitate și, mai grav, în timpul lucrărilor de construire a blocurilor, materialele de construcții le cad în curți, pericolul de accidente fiind iminent. La sesizarea locatarilor în zonă a ajuns și o echipă a Dotto TV.

Pe strada M9 din Mamaia Sat erau până acum doi ani doar câteva case, ale celor care au fugit de aglomerația și zgomotul orașului. Liniștea locuitorilor cartierului s-a dus în timp, odată cu sosirea primilor muncitori cu buldozere și betoniere, care aveau o misiune clară. Să înalțe blocuri.

Pericolul de accidente poate fi observat cu ochiul liber. În această piscină au căzut recent bucăți mari din materialele de construcție folosite de dezvoltatorul imobiliar care și-a lipit blocul de curtea din imagini. Vechii locuitori ai zonei sunt revoltați și disperați de situație și își strigă nemulțumirile de mult timp. Iar pentru a fi mai puternici în lupta dezvoltatorii ale căror blocuri de încalcă intimitatea s-au constituit în Asociația Salvăm Mamaia Sat.

Contactați telefonic, reprezentanții Primăriei Năvodari, au dispus un control la adresa indicată.

Dacă problema se va rezolva sau nu rămâne de văzut. Puține sunt construcțiile abuzive care au fost demolate până acum, chiar și în urma proceselor în instanță. De cele mai multe ori dezvoltatorii se aleg cu amenzi mici, comparativ cu profitul lor. Cel mai ieftin apartament în zonă se vinde cu 40.000 de euro, iar cele cu vedere panoramică la mare și amenajări interioare de lux, costă până la 500 de mii de euro.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…