Cartierul social Henri Coandă va fi monitorizat video
HomeActualitateCartierul social Henri Coandă va fi monitorizat video
Actualitate - News - o săptămână în urmă

Cartierul social Henri Coandă va fi monitorizat video

Locuitorii problemă din cartierul Henri Coandă din Constanța nu vor mai putea comite infracțiuni. Aceștia vor fi monitorizați, ca măsură de securitate, cu ajutorul celor 297 de camere de supraveghere video achiziționate, ce vor fi instalate atât in interiorul clădirilor cât și pe exterior.

Acestea urmează să fie montate în următoarele 90 de zile, iar costul sistemului de supraveghere video a fost de 3 miliarde de lei.

Fiecare unitate locativă din Campusul Henri Coandă va avea o cameră de supraveghere, iar acestea vor fi conectate prin sistemul de transmisii date la sediul Direcției Generale Poliția Locală și la sediul administrativ RAEDPP Constanța din cadrul Campusului.

Această măsură de securitate a fost luată pentru a rezolva problemele vechi din acest cartier. Reamintim de-a lungul timpului au fost alertate frecvent autoritățile, pentru că în perimetrul Campusului se produc fapte antisociale, iar contractele cu firmele de pază pentru supravegherea obiectivelor din cartier și-au dovedit în timp ineficiența.

Poliția locală va putea monitoriza situația zonei chiar din centrul de comandă din cartier, astfel, polițiștii pot interveni la timp în cazul unor infracțiuni. Florin Gheorghe, directorul Regiei pentru Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța este convins că acest demers va duce la descurajarea faptelor antisociale și la creșterea gradului de siguranță.

Cei care locuiesc în apropierea cartierului Henri Coandă susțin că noile camere de supraveghere le oferă un plus de siguranță, atăt pe timpul zilei cât și seara. Nu vor mai avea teama de a iesi seara din case, spun aceștia.

În prezent a fost semnat constractul de achiziție iar până la sfârsitul lunii martie camerele video vor fi montate în tot perimetrul cartierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

UTA – FC Viitorul 0-0! Remiză albă pe noua arenă „Francicsc Neuman”

În etapa cu numărul 16 din Liga 1, UTA şi Viitorul au terminat la egalitate, scor 0-0. Ant…