Home News Casa Embiricos, pe punctul de a se prăbuși
News - vineri 22 ianuarie 2021

Casa Embiricos, pe punctul de a se prăbuși

Casa Embiricos, pe punctul de a se prăbuși

Casa Embiricos din Constanța se degradează pe zi ce trece! Clădirea e ca o bombă cu ceas pentru locuitorii din zonă, care se tem că se va poate prăbuși în orice moment. Casa a fost complet vandalizată de oamenii strazii, iar în interior găsim acum doar moloz și ruină.

Un proiect în valoare de 3 milioane de euro, finanţat din fonduri europene, prevede refacerea clădirii monument, însă planurile sunt blocate momentan, pentru că o parte dintre vecini nu își dau acordul.

Fostul Palat al Navigaţiei, din Constanţa, sau Casa Embiricos, așa cum mai este numită, construită de doi armatori greci bogați, aşteaptă de zeci de ani să iasă din paragină şi uitare. Deși există un proiect de reabilitare, vecinii nu își dau acordul până nu primesc garanții. Perete în perete cu Casa Embiricos stă basilica Sfântul Anton, dominată de construcţia mult mai înaltă, iar oamenii bisericii se tem că lucrările ar afecta direct acoperişul basilicii.

Locuitorii din zonă sunt martorii degradării clădirii simbolice de la malul mării , care pare uitată de municipalitate.

Deocamdată, arhitectura vechiului oraş rămâne ascunsă în praf şi neputinţă. Contactați telefonic de reporterii DottoTV, reprezentanții Primăriei Constanța au confirmat că nu poate fi derulat pentru că patru dintre proprietarii clădirilor învecinate nu și-au dat acordul pentru derularea lucrărilor de reabilitare a clădirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Caz de bullying la Liceul Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna

Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprez…