marți, 25 iunie, 2024
Home Actualitate „Case celebre din Constanța veche”, tur ghidat de oraș

„Case celebre din Constanța veche”, tur ghidat de oraș

de Redacția Dotto

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, vă invită să luați parte la evenimentele cultural-educative Tur Cultural „Case celebre din Constanța veche” și Tur Cultural „La țărm de Marea Neagră”, organizateîn colaborare cu prof. dr. Răzvan Raul Ivan (ghid în turism).

Astfel, constănțenii și turiștii aflați, în această perioadă, la malul mării, sunt așteptați miercuri, 09 august 2023, la ora 18.00, înzona Lupoaică, să pornească într-un nou tur cultural ghidat, „Case celebre din Constanța veche”. Se va merge ,,la pas” pe următorul traseu: Palatul Regal – Casa Grigorescu – Casa Alleon – Piața Ovidiu – Casa Hrisicos – Casa Damadian – Casa cu Lei – Casa Manicatide – Casa Pâslă – Casa Titus Cănănău – Casa Kogălniceanu – Casa Pilescu. Participanții vor afla, astfel, istoria clădirilor vechi din Constanța, precum și povestea proprietarilor, personalități de origini diferite, care au jucat un rol important în evoluția orașului Constanța.

Miercuri, 16 august 2023, la ora 18.00, tot de la Lupoaică, se va porni în turul cultural „La țărm de Marea Neagră”, carepropune o abordare inedită a promovării istoriei marinei, a importanței pe care portul Constanța a jucat-o în evoluția orașului Constanța și a unor povești despre bătăliile pe mare și a epavelor care se găsesc în Marea Neagră. Turul ghidat are următorul traseu: Palatul Regal – Piața Ovidiu – Moscheea Regală „ Carol I” – strada Arhiepiscopiei -Timonierul – Pescarii – Monumentul Marinarilor – Cazinoul.   

Participarea este gratuită. Evenimentul este inițiat de Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și Exploatare a Filmelor. Mai multe informații găsiți pe pagina de Facebook a Centrului Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” sau pe site-ul www.centruljeanconstantin.ro.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult