Case sociale noi

Case sociale noi. La Chirnogeni a început ridicarea a patru locuințe protejate cu o capacitate de 10 locuri fiecare. Lucrările se vor finaliza anul acesta, locuințele fiind destinate celor 40 de beneficiari ai Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol.

De asemenea, o clădire din localitate va fi reabilitată, modernizată și dotată cu tot ceea ce este necesar pentru un centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri destinat atât persoanelor din sistemul de protecție, dar și persoanelor cu dizabilități din Chirnogeni și localitățile din apropiere.

La Topraisar, urmează să fie construite patru locuințe protejate, iar o altă clădire va fi modernizată și utilată special pentru a putea fi folosită și de persoanele cu dizabilități. Toate acestea se vor adăuga locuințelor protejate deja existente în localitatea Topraisar, unde trăiesc momentan 31 de tineri cu diverse deficiențe.

Aici tinerii trăiesc în condiții apropiate de mediul familial. Își gătesc, își fac curat și au grijă de grădină, supravegheați de angajații DGASPC.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…