DELTA

Satele din Delta Dunării prind culoare. Albastrul lipovenesc se regăsește acum pe mai toate gardurile caselor din Sarichioi și Jurilovca. Asociația de dezvoltare turistică din zona și autoritățile locale au dat startul acțiunii “Colorează satele albastre”, în cadrul careia localnicii își repară și vopsesc gardurile caselor fără sa scoată un ban din buzunar. Acțiunea s-a încheiat cu un tur ciclistic dar și un spectacol tradițional lipovenesc.

Acțiunea de colorare a satelor în albastru a început pe acordurile tradiționale lipovenesti. De la cel mai mic, la cel mai mare, localnicii s-au înarmat cu găleți pline cu vopsea albastră și pensule și au trecut la treaba. Unul câte unul gardurile caselor tradiționale au început sa prindă culoare. De altfel, zona din Deltă cu sate albastre este tot mai căutată de turiști în ultimii ani.

100 de litri de vopsea ecologică au fost folosiți pentru ca gardurile din Jurilovca și Sarichioi să prindă culoarea cerului. In paralel a fost inaugurat și traseul de cicloturism „Turul satelor albastre”, care completează produsul turistic deja existent în zonă, bazat pe ecoturism, tradiții și gastronomie locală.

Traseul de cicloturism „Turul satelor albastre” cuprinde localitățile Sarichioi și Jurilovca precum si obiectivele turistice Cetatea Enisala, Capul Dolosman și Cetatea Argamum. În total, 25 de kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copiii din Constanța, polițiști pentru o zi

Sute de copii din Constanța au fost astăzi… polițiști. Inspectoratul de Poliție Jude…