Home Actualitate Cât costă coșul de Paște
Actualitate - Interne - News - joi 29 aprilie 2021

Cât costă coșul de Paște

Cât costă coșul de Paște

Aglomerație astăzi în hypermarketuri, dar și în piețele din oraș. Constănțenii fac cumpărături pentru masa de Paște. Vor carne și organe de miel pentru friptură și drob, vopsea de ouă, verdețuri, dar și vin sau cozonac. Vânzătorii i-au întâmpinat cu oferte care de care mai tentante, astfel încât să se asigure că își vor vinde toată marfa.

Masa de Paște reprezintă un motiv de bucurie, dar și de cheltuială. Peste 50 la sută dintre români spun că vor aloca anul acesta între 200 și 500 de lei pentru cumpărăturile tradiționale, iar 30 la sută plănuiesc să aloce sub 200 de lei. Cel puțin așa arată un sondaj recent, care mai relevă faptul că, indiferent de buget, românii vor să pună pe masă câte puțin din toate.

Echipa Dotto TV a umplut astăzi un coș cu produsele specifice Paștelui, din care nu au lipsit ouăle și vopseaua de ouă, cozonacii, vinul, ciocolata și câteva cadouri.

Aglomerat a fost astăzi nu doar în supermarketuri, ci și în piețe, unde gospodinele au ales de pe tarabe verdețurile pentru drob și au căutat cea mai bună carne. Un kilogram de miel costă anul acesta 33 de lei, cu aproape 20 la sută mai mult decât anul trecut. Chiar și așa însă, cumpărătorii nu se lasă așteptați.

Nu doar carnea este mai scumpă anul acesta, ci și celelalte produse specifice Paștelui, pentru care prețurile au urcat cu până la 10%, potrivit specialiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verifică și

Omagiu pentru Mihai Eminescu, la Centrul Eparhial din Constanța

La împlinirea 1 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, Arhiepiscopia Tomisului a org…