Cât costă o zi de plajă

Cu cel puțin 15 la sută au crescut prețurile la vacanța pe malul mării.

Cât costă o zi la plajă într-una dintre cele mai aglomerate stațiuni în acest moment, aflăm din materialul următor. Această familie cu un copil a ales să își petreacă vacanța în Mamaia, la un hotel de 3 stele. A plătit 260 de lei pentru o noapte de cazare fără mic dejun, iar pentru o masă la un restaurant tip împinge tava achită în jur de 150 de lei.

Cea mai ieftină ciorbă, de legume costă 14 lei, 20 de lei cea de perișoare sau de pește, 25 de lei un șnițel, 5 lei un mic, 10 lei farfuria cu hamsie și tot 10 lei costă 100 de grame de cartofi prăjiți. Cu tot cu cină, distracții pe plajă și alte mici plăceri, bugetul de vacanță adună așadar câteva mii de lei.

Pe plajă, cel mai ieftin șezlong costă 30 de lei, așa că la cheltuielile zilei pentru 3 persoane se mai adaugă încă 90 de lei. Ca să facă economie, mulți turiști aleg să stea direct pe nisip, însă chiar și așa, tot se răsfață cu deserturi și băuturi răcoritoare. Între 8 și 10 lei costă un pahar cu bere, 20 de lei un cocktail, 10 lei porumbul fiert, 10 lei gogoșile și 13 lei o clătită umplută. În nordul stațiunii, locul cu plaje tematice și cluburi exclusiviste, prețurile cresc.

Administratorii plajelor susțin că prețurile la șezlonguri și mâncare vor rămâne neschimbate până la finalul verii. În schimb, la cazare, tarifele vor fi majorate din nou.

Cartoane prețuri de pornire –
Mamaia- hotel 3* – 250 lei camera, doar cazare
3* – 360 lei cu mic dejun
3*- 640 lei all inclusive
4* – 420 lei cu mic dejun inclus
Eforie nord
Hotel 3* – 200 lei camera, doar cazare
3* – 699 lei cazare cu all inclusive
3*- 360 lei cu mic dejun
Venus
Hotel 3* – 300 lei cazare cu mic dejun
4* – 350 lei cazare cu mic dejun

Agenții de turism spun că și cu prețurile mai mari ca la începutul verii, numărul turiștilor care își petrec vacanța pe litoralul românesc este mai mare ca anul trecut. Următoarea majorare a prețurilor la cazare va avea loc la mijlocul lunii, când intrăm în perioada de plin sezon estival.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…