joi, 13 iunie, 2024
Home DOTTO News Căutările marinarilor, sistate. Autoritățile se contrazic

Căutările marinarilor, sistate. Autoritățile se contrazic

de Redacția Dotto
Au fost sistate căutările celor trei marinari sirieni dispăruți după scufundarea navei Mohammed Z, sub pavilion Tanzania. Informația vine de la reprezentanții ARSVOM. Vă reamintim un accident de navigație a avut loc sâmbătă, la 26 de mile marine travers de Sfântu Gheorghe. Nava care s-a scufundat, Mohammed Z, avea la bord 11 membri de echipaj, nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni. Opt dintre aceştia au fost salvaţi de către o nava comercială, aflată în apropiere de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC. Cei opt marinari salvaţi au fost preluaţi de nava SAR Artemis şi aduși în Portul Constanța, unde au fost aşteptaţi de mai multe echipaje medicale. Cauzele exacte care au dus la scufundarea navei nu se cunosc încă.

”Presupunem că s-a scufundat foarte repede, în urma cercetării vom afla încărcătura, combustibilul. Nu știm destinația. Scufundarea navei a avut loc în afara apelor teritoriale, nava nu era obligată să raporteze acest eveniment, putea să o facă în următorul port de escală. Partea română nu a primit informația oficială că nava Michel prezenta avarii la prova.”

Cosmin Dumitrache, directorul ANR

” Se efectuează cercetări în legătătură cu coliziunea a două nave în zona economică exclusivă a României. În urma coliziunii una dintre nave s-a scufundat, cealaltă după e a ajutat la salvarea membrilor echipajului, a plecat spre portul Varna. Se fac cercetări in colaborare cu autoritățile bulgare.”

Mihaela Mergeani, procuror Parchetul Curții de Apel Constanța

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult