Caz șocant la Medgidia. O tânără s-a aruncat de la etajul 3 al Spitalului. Abia născuse primul copil

Caz șocant la Medgidia. O femeie care abia a născut s-a aruncat de la etajul 3 al spitalului din oraș. Avea 34 de ani, iar în spital, alături de ea, se află și mama ei, care o îngrijea. Posibil ca depresia post-partum să o fi determinat să recurgă la acest gest, însă poliția face anchetă împreună cu medicii din spital, ca să lămurească această poveste îngrozitoare.

Tânăra mămică se internase în maternitatea din Medgidia, cu o zi înainte. Fusese sub supraveghere medicală în perioada sarcinii și toate decurgeau bine, însă le-a spus medicilor că ar vrea să nască prin cezariană. De altfel asta a fost singura interacțiune cu doctorii, pe toată perioada petrecută în spital.

„Mama a fost foarte tăcută și rezervata, chiar și la operație, în timpul operației cezariene a stat doamna psiholog cu ea și nici mama nici bunica maternă nu au dorit să se implice, să vadă copilul, să-l atingă. Nu a dorit să se implice emoțional cu copilul. A văzut-o după naștere și-atât, dar nu cu pupici, cu chestii de-astea cum se face de-obicei” spune medicul neonatolog, Magdalena Oprea, din maternitatea Spitalului Medgidia.

Comportamentul femeii le-a dat de gândit doctorilor de la Medgidia dar, chiar și-așa, nimeni nu a anticipat ce va urma. Femeia de 34 de ani a renunțat pe loc la calitatea ei de mamă.

„După ce a născut, a semnat o hârtie conform protocolului, în prezența consilierului juridic si asistenței sociale, că nu dorește copilul” ne-a declarat Dorel Oprea, managerul spitalului Medgidia.

Apoi, a mai trăit câteva ore. Deși stătea-n salon cu mama ei care-o-ngrijea, tânăra a găsit momentul când a dispărut de sub privirile tuturor și s-a aruncat în gol.

„La data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul 3 al Spitalului Municipal Medgidia” a transmis Olimpia Ceară, de la IPJ Constanța.

Și medicii și pacienții au rămas șocați. Surse din anturajul familiei spun că pacienta avea probleme de ordin psihologic, neconfirmate însă.

„Una din 7 femei care au născut, suferă de depresie post-partum. Una din 5 dintre aceste femei au gânduri de suicid. 20% din femeile care mor în primul an după nașterea copilului lor, o fac prin suicid. Cu siguranță această persoană suferea de o formă de depresie: ideea de a avea un copil, schimbările, toate hormonale, schimbările poate de status social, gândurile, sunt/nu sunt capabilă, voi fi/nu voi fi o mama bună ?…” explică psihologul Cristina Dincu.

Trupul neînsuflețit a fost dus la morgă pentru stabilirea cauzelor decesului. Cercetările au fost preluate de polițiști, care trebuie să stabilească toate cauzele și împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

LNBF: CSM Constanța victorie clară în deplasare la Rapid

Într-un duel intens din Liga Națională de Baschet Feminin, echipele CS Rapid și CSM Consta…