cazinoul din constanta

Vântul, care a suflat cu peste 60 km pe oră în ultimele zile la malul mării a scos la iveală ornamentele restaurate ale Cazinoului din Constanța.

Mash-urile care acopereau în întregime Cazinoul au fost luate de vânt, iar ornamentele au fost lăsate la vedere, spre încântarea trecătorilor care s-au oprit să le admire și să le fotografieze.

După 20 de ani în care fost bătut de valuri și de nepăsare, Cazinoul de pe Faleza din Constanța își recapătă ușor, ușor strălucirea de altădată. Muncitorii lucrează zilnic pentru renovarea lui, iar până la finalul acestui an ar putea primi din nou vizitatori. Pentru siguranță, dar și pentru o notă de mister, încă de la începutul lucrărilor edificiul inaugurat în 1910 a fost învelit în mash-uri imense care nu dezvăluiau niciun detaliu din stadiul lucrărilor. Vântul care a suflat ieri cu putere la malul mării a stricat însă planurile constructorului. A ridicat mash-urile care învelesc cazinoul scoțând la iveală parte din ornamentele Art Nouveau, spre încântarea trecătorilor care s-au oprit să le admire.

Va fi refăcută și faleza Cazinoului

În paralel cu restaurarea Cazinoului va fi refăcută și faleza, întreaga lucrare estimându-se la 12 milioane de euro.

Cazinoul construit din ordinul regelui Carol I a supraviețuit celor două războaie mondiale. După Primul Război Mondial, în 1934, a fost renovat după proiectul lui Renard, iar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, clădirea a servit ca spital militar. În timpul regimului comunist postbelic, Cazinoul a servit drept sală pentru evenimente și restaurant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dobrogea sub avertizare de vreme rea

Vești proaste de la meteorologi. În Dobrogea vin ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.…