Cazinoul din Constanța își recapătă strălucirea de altădată
Pe zi ce trece, Cazinoul din Constanța, conceput de arhitectul Daniel Renard, își recapătă strălucirea de altădată. Echipele de muncitori lucrează la foc continuu, atât la interior, cât și la exterior, în funcție de condițiile atmosferice, astfel că lucrările se află într-un stadiu avansat.

Prezent zilnic pe șantierul de la Cazino, arhitectul Radu Cornescu, vicepreședintele Ordinului Arhitecților Dobrogea, a prezentat semnificația ornamentelor exterioare, dar și de ce proceduri a fost nevoie pentru refacerea acestora: „La exterior, în afară de turnuri, majoritatea ornamentelor au fost ori recondiționate ori înlocuite, în funcție de starea în care se găseau, a declarat acesta.

Ornamentele au fost fixate în locul celor degradate, folosindu-se ancore din fibră de sticlă, încastrate adânc în pereții de fațadă. Odată montate, ele au fost finisate și vopsite cu materiale speciale care să reziste la acțiunea distructivă a mediului salin, aceleași cu care se vor finisa toate fațadele. În paralel cu restaurarea ornamentelor de pe fațade, se lucrează și la cele din interior, pe masură ce se termină lucrările de reamenajare a spațiilor interioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Este nevoie de ajutor pentru refugiați!

Sprijinul pentru ucraineni continuă la Pavilionul din Constanța. 2 tiruri cu produse de ig…