Accesul

La doar două zile de când Peninsula a devenit un tărâm al restricțiilor, nemulțumirile celor care locuiesc și desfășoară activități în zonă se țin lanț.

De la proprietari de restaurante, până la reprezentanții Muzeului de Istorie și Arheologie și cei Arhiepiscopiei Tomisului, cu toții spun că regulamentul este discriminatoriu și nu face decât să le pună bețe în roate.

Arheologii sunt nevoiți să improvizeze diverse metode pentru a aduce obiectele de patrimoniu în muzeu, iar livratorii ajung cu mâncarea rece la clienți, pentru că administrația nu le mai permite să vină cu mașina până aproape de restaurante.

După ce accesul mașinilor în zona peninsulară a fost interzic începând de luni, angajații restaurantelor și hotelurilor din zonă se văd nevoiți să care marfa în brațe și să urce cu ea zeci de trepte.

Iar restricțiile afectează și activitatea hotelurilor. Multe rezervări au fost anulate de turiști după ce aceștia au aflat că accesul auto în zona veche a orașului a fost interzis.

Curierii întâmpină și ei probleme atunci când vine vorba să onoreze o comandă în Peninsulă ori să o ridice. De cele mai multe ori mâncarea ajunge la clienți cu mare întârziere și… rece.

De noul regulament este afectat și Muzeul de Istorie și Arheologie. Începând de luni, angajații muzeului cară obiectele de patrimoniu în brațe, ori cu ajutorul unor cărucioare improvizate.

Și reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului sunt nemulțumiți. Preoții spun că cei care au gândit regulamentul discriminează persoanele cu dizabilități locomotorii, cărora le este greu să se deplaseze pe jos spre biserică.

Pentru a se asigură că nimeni nu încalcă regulile, Primăria a mobilizat în zonă mai multe echipaje ale poliției locale, care stau la pândă pe străzile în care accesul este interzis prin indicatoare rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Vaccin antigripal gratuit la medicii de familie

Peste 26 de mii de constănțeni s-au vaccinat deja antigripal. Vaccinul se găsește la Const…