Ce job-uri își doresc românii

Șofer, asistent medical, operator call center și contabil.

unt cele mai căutate joburi din România, potrivit unei platforme de recrutare online. Patru milioane de căutări de joburi au fost efectuate, de la începutul anului și până acum, de candidații activi pe eJobs.ro. Vorbim despre o dublare sau chiar o triplare a numărului de căutări, în special pentru pozițiile de entry level.

Anul acesta dispare din top poziția de inginer, care, la nivelul anului trecut, a fost cea mai populară. A fost înlocuită de poziția de șofer, care s-a regăsit în peste 150.000 de căutări active. În această categorie profesională, cei mai mulți dintre candidați sunt interesați de joburile deschise pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir și cei de curierat.

Potrivit eJobs, salariul mediu net al celor care lucrează ca șoferi pleacă de la 2.800 de lei, în cazul curierilor, și poate ajunge la 9.000 de lei sau chiar mai mult, dacă vorbim despre șoferi de tir, pe curse internaționale.

Salariul mediu net pentru un contabil, la nivel național este de 3.600 de lei și poate ajunge la 6.000 de lei, în cazul contabililor șefi. Operatorii din call-centere se pot aștepta la câștiguri lunare de aproximativ 2.700 de lei. Un asistent medical câștigă, în medie, 3.200 de lei, pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…