miercuri, 24 iulie, 2024
Home Actualitate Ce liceu va produce energie electrică și termică

Ce liceu va produce energie electrică și termică

de Ileana Gheorghiu

Condiții mai bune de studiu la Liceul Lucian Blaga din Constanța. Clădirea va fi dotată cu un sistem solar de producere a energiei electrice și termice.

Administrația locală anunță că a semnat contractul de finanțare pentru renovarea unității de învățământ. Proiectul este finanțat prin programul PNRR, componenta „Valul renovării”, a scris primarul Vergil Chițac pe pagina sa oficială de socializare.

Clădirea va fi reabilitată din punct de vedere energetic și va oferi cele mai bune condiții pentru educație, promite administrația locală. Investiția va genera o reducere a consumului de energie cu 59%, estimează Vergil Chițac care anunță și seria de lucrări care se vor desfășura la liceu.

Printre acestea se numără și înlocuirea acoperișului, izolarea clădirii și modernizarea sistemelor de climatizare și a instalației de iluminat. Valoarea totală a proiectului este de peste 20 de milioane de lei.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult