Ce mâncăm și ce nu mâncăm, pe caniculă

Atenție la alimentație pe timp de caniculă. Este avertismentul care vine de la medici în special pentru turiștii care se află la mare și prefer să mănânce pe plajă. Specialiștii le recomandă acestora să evite alcoolul, sosurile și prăjelile, mai ales atunci când temperaturile urcă peste 30 de grade și nu recomandă nici cocktail-urile cu alcool.

Litoralul s-a încins deja de la soarele arzător, iar la orele prânzului, chiar și pe plajă unde bate briza, căldura devine sufocantă. În ciuda temperaturilor toride, turiștii nu se lasă duși de pe nisip cu niciun chip. Nici atunci cand li se face foame. În locul unei mese servită la terasă, preferă mâncarea tip fast food, însoțită de sosuri, care ajunge rapid la șezlong. Total greșit, spun medicii care ne sfătuiesc să mâncăm în sezonul estival fructe și legume proaspete, iaurturi ușoare și carne slabă, dar nu în exces. De evitat sunt și porumbul fiert sau copt, gogoșile sau hamsia prajită, care îi ademenesc pe toți cei care vin pe litoral.


Și nu doar la mâncare trebuie să fim atenți vara, cu și la băuturi. Nu tot ce este rece ne scapă de disconfortul creat de caniculă, ba dimpotrivă. Cafeaua și alcoolul trebuie evitate, iar apa sau compotrurile, consumate la temperatura amerei. Nici sucurile acidulate nu fac bine pe caniculă, iar berea rece, nici atât.


Iar dacă vreți ca vacanța să vă tihnească, mare atenție și la orele pe care le alegeți pentru a sta la plajă. Specialiștii recomandă eviterea expunerii la soare în timpul prânzului și spun că cele mai potrivite intervale pentru băile de soare sunt dimineața până la ora 11:00 și seara după ora 16:00.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Control pe plajele lărgite

Amplă acțiune de verificare a plajelor lărgite, în stațiunea Mamaia. Reprezentații Apelor …