sâmbătă, 18 mai, 2024
Home Actualitate Cea de-a  XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, la start!

Cea de-a  XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, la start!

de Redacția Dotto

Evenimentul cultural va debuta mâine, 2 septembrie, începând cu ora 13.30, cu o excepțională paradă a portului traditional turco-tătar, moment ce își propune să încânte publicul prezent și să dezvăluie câteva fragmente din impresionanta și bogata cultură turco-tătară.

Conferința de presă prilejuită de debutul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar a fost deschisă de Gelil Eserghep, președintele UDTTMR.

“Va fi o ediție mult mai frumoasă ca anul trecut, apropiată de grandoarea celei organizate în perioada anilor 2014-2017. Avem, în schimb, sprijin pentru evenimentul pe care îl vom organiza pe 13 decembrie – Ziua Etniei Tătare. Vom face acea zi la Sala Sporturilor, tocmai pentru a putea încăpea mai multă lume. Ne bucurăm că am ajuns până aici și avem certitudinea că anul viitor vom merge pe aceeași linie. După cum știți, în urmă cu trei ani ne-am recăpătat toate drepturile și suntem reprezentați în Parlamentul României”, a spus Gelil Eserghep, Președintele UDTTMR.

Parada se va desfășura pe traseul: Sala Sportului – B-dul. Tomis – Consiliul Județean Constanța – Primăria Constanța – Prefectura Constanța – Piața Ovidiu. În aceeași zi, ansamblurile participante la festival vor susține reprezentații artistice în localitățile: Medgidia, Mangalia, Techirghiol, 2 August, Tuzla, Cobadin, Ovidiu, Valu lui Traian.


Duminică, 3 septembrie, începând cu ora 18:00, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” din municipiul Constanța, vor evolua toate ansamblurile participante la festival. Va fi un adevărat maraton cultural care va reuni artiști și spectatori de toate etniile.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult