Cea de-a  XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, la start!

Evenimentul cultural va debuta mâine, 2 septembrie, începând cu ora 13.30, cu o excepțională paradă a portului traditional turco-tătar, moment ce își propune să încânte publicul prezent și să dezvăluie câteva fragmente din impresionanta și bogata cultură turco-tătară.

Conferința de presă prilejuită de debutul Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco-Tătar a fost deschisă de Gelil Eserghep, președintele UDTTMR.

“Va fi o ediție mult mai frumoasă ca anul trecut, apropiată de grandoarea celei organizate în perioada anilor 2014-2017. Avem, în schimb, sprijin pentru evenimentul pe care îl vom organiza pe 13 decembrie – Ziua Etniei Tătare. Vom face acea zi la Sala Sporturilor, tocmai pentru a putea încăpea mai multă lume. Ne bucurăm că am ajuns până aici și avem certitudinea că anul viitor vom merge pe aceeași linie. După cum știți, în urmă cu trei ani ne-am recăpătat toate drepturile și suntem reprezentați în Parlamentul României”, a spus Gelil Eserghep, Președintele UDTTMR.

Cea de-a  XXVII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, la start!

Parada se va desfășura pe traseul: Sala Sportului – B-dul. Tomis – Consiliul Județean Constanța – Primăria Constanța – Prefectura Constanța – Piața Ovidiu. În aceeași zi, ansamblurile participante la festival vor susține reprezentații artistice în localitățile: Medgidia, Mangalia, Techirghiol, 2 August, Tuzla, Cobadin, Ovidiu, Valu lui Traian.


Duminică, 3 septembrie, începând cu ora 18:00, pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin” din municipiul Constanța, vor evolua toate ansamblurile participante la festival. Va fi un adevărat maraton cultural care va reuni artiști și spectatori de toate etniile.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…