O cupolă de foc a pus stăpânire pe județul Constanța. Astăzi este cea mai caldă zi de la începutul verii.

42 de grade s-au înregistrat la orele prânzului în Medgidia și Cernavodă, iar meteorologii au emis o avertizare COD ROȘU de caniculă. Cald a fost și la malul mării. 32 de grade au indicat termometrele.

Doar vântul și apa mării au făcut ca temperatura să fie mai ușor de suportat, pe litoral. Medicii spun însă să nu ne lăsăm păcăliți de briză. Soarele puternic atacă nemilos pielea și poate provoca arsuri severe.

La orele prânzului nimeni n-ar trebui să stea afară, dacă nu este obligat de împrejurări. Este momentul din zi când radiația ultravioletă e maximă. Puțini sunt cei care ascultă însă de sfaturile specialiștilor. Din dorința de a se bucura cât mai mult de zilele de plajă, în special turiștii stau la soare cât e ziua de lungă.

Medicii spun că loţiunile şi cremele cu factor de protecţie solară trebuie alese în funcţie de tipul de piele pe care îl are fiecare. Persoanele cu pielea foarte deschisă trebuie să folosească în primele 4-5 zile de plajă creme cu factor de protecţie 50, iar ulterior, pot opta pentru un factor de 2o sau 3o.

Pe litoral canicula se tratează cu multă bere rece , sucuri, înghețate și câte o baie-n mare.

Meteorologii spun că în zilele următoare temperaturile vor scădea brusc și vântul își va face serios simțită prezența în tot județul Constanța.

Check Also

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: avertisment pentru Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române: decizii ferme pentru menținerea ordinii și lin…