Cea mai fierbinte zi din an

Litoralul se topește sub cele peste aproape 40 de grade din termometre. La Constanța a fost astăzi cea mai toridă zi din an. Nisipul și marea au fiert sub razele puternice ale soarelui însă chiar și așa plajele au fost arhipline. Specialiștii ne recomandă să evităm expunerea directă la razele UV, mai ales că răcoarea brizei nu ne ferește nici de insolație și nici de arsuri solare.

Ultima săptămână a lunii iulie este de-a dreptul toridă. Totul în jur de usucă instant de la razele puternice ale soarelui, iar pe nisip nu ai nicio șansă să calci cu picioarele goale.

Turiștii se răcoresc fie în mare, fie la dușurile amplasate pe plajă, iar la beach baruri este coadă încă de la primele ore ale dimineții. Cea mai mare cerere este de bere, limonadă cu gheață și apă rece.

Până pe 31 iulie județul Constanța se află sub cod galben de caniculă, iar meteorologii atrag atenția că temperaturile resimțite de corp vor fi cu mult peste cele înregistrate în termometre. Și chiar dacă avem impresia că ne răcorește briza, dacă nu ne protejăm corespunzător nu suntem feriți nici de insolație, nici de arsuri solare.

Specialiștii recomandă ca în această perioadă să evităm expunerea directă la soare, să nu ne lipsească crema cu factor de protecție, ochelarii de soare și pălăriile deschise la culoare. Hidratarea cu ceai și apă este și ea importantă pe vreme toridă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Invitație la Teatru. “Goi Pușcă” deschide stațiunea 2021 – 2022

Constănțenii sunt invitați în acest weekend la teatru. Teatrul de Stat Constanța anunță de…