vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Cea mai mare navă de cercetare de pe apele curgătoare interioare din Europa a fost lansată la apă în Giurgiu

Cea mai mare navă de cercetare de pe apele curgătoare interioare din Europa a fost lansată la apă în Giurgiu

de Redacția Dotto

Programată să fie finalizată în martie 2023, nava de cercetare REXDAN a fost deja lansată la apă pentru primele teste de flotabilitate la Șantierul Naval ATG din Giurgiu. Ambarcațiunea va acoperi 2000 de km pe partea navigabilă a Dunării.

Nava a fost comandată de Universitatea Dunărea de Jos din Galați:

“Ceremonia s-a desfășurat în prezența mai multor membri ai echipelor de management și implementare ale proiectului „Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN”, cod SMIS 127065, proiect co-finațat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 (POC). Proiectul este implementat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați în perioada 10 iulie 202 – 31 decembrie 2023.

Nava de cercetare REXDAN, ca parte integrantă a Infrastructurii de Cercetare REXDAN alături de Centrul de Cercetare REXDAN, va asigura desfășurarea unor activități de cercetare interdisciplinară complexă în domeniul de specializare inteligentă Energie, mediu și schimbări climatice într-o zonă geografică extinsă, situată în sectorul navigabil și bazinul hidrografic al Dunării”, transmite Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Nava va dispune de nouă laboratoare moderne în care își vor desfășura activitatea cadre didactice și cercetători din universitatea de la Galați, precum și cercetători internaționali.

Valoarea totală a proiectului este de 91.972.096,30 lei.

Sursă: constanța.info

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult