Ceasuri de 56.000 euro, în Constanța

Constanța va avea ceasuri de 56 de mii de euro. 13 orologii stradale urmează să fie montate în oraș vara aceasta, în apropierea parcurilor, a zonelor de promendă și a intersecțiilor.

Municipalitatea spune că noile ceasuri vor avea mecanisme de ultimă generație, cu o precizie foarte mare, iar actualizarea orei de vară-iarnă se va realiza automat.

Municipalitatea intenționează să înfrumusețeze orașul cu noi ceasuri stradale. Un total de 13 ceasuri dintre care 10 analogice cu două fețe pilotate GPS vor fi montate în mai multe zone din oraș, în intersecții, în apropierea parcurilor, a piețelor și zonelor de promenadă. Pentru toate acestea, municipalitatea va plăti aproxiativ 56 de mii de euro.

În ceea ce priveşte alimentarea ceasurilor, aceasta se realizează de la o baterie independentă de rețea, cu o durată de viată de minimum patru ani. Pentru a rezista oricăror condiţii meteo, carcasa ceasurilor va fi confecționată din fontă turnată, iar pentru ca ora indicată de ceasuri să fie vizibilă și noaptea, cadranul și arătătoarele vor fi vopsite cu în culori reflectorizante. Iar asta nu e tot. Ceasurile vor fi personalizate cu numele Constanței, care va fi gravat pe fiecare dintre ele.

Vechile ceasuri care îi opreau pe trecători pentru a-și seta propriile orologii indică aceeași oră de ani de zile. Timpul le-a măcinat rând pe rând, astăzi acestea fiind doar elemente de decor, care trezesc amintiri.

Societatea care a câștigat licitația pentru montarea ceasurilor în oraș este aceeași care a distribuit și amplasat ceasurile și în 2008. La acea vreme, au fost amplasate în diferite zone ale oraşului 48 de ceasuri stradale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…