Ceasuri smart de peste un milion de lei au fost confiscate de polițiștii de frontieră. Oamenii legii le-au descoperit într-un container care sosise în Portul Constanța din Polonia.

În urma unui control amănunțit Polițiștii Gărzii de Coastă au constatat că în interiorul acestuia se aflau aproximativ 500 de ceasuri smart, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.233.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă au fost confiscate.

„În data de 27.07.2023, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Polonia. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 500 de ceasuri smart watch, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.233.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a transmis Garda de Coastă Constanța.

Tot polițiștii de frontieră au confiscat în aceeași zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche haine și parfumuri de contrabandă. Acestea erau ascunse în bagajele unor persoane care veneau din Turcia. Dacă ar fi fost vândute ca produse de marcă, bunurile ar fi valorat 29.000 de lei.  

„Poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocar ce face curse regulate pe ruta Turcia – România. Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele a două persoane, cetățeni români, 95 articole vestimentare și 150 de parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoanele în cauză au precizat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate”, a mai adăugat sursa citată.

În ambele cazuri se fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Check Also

Constantin Brâncuși și misteriosul „Portret al unui patron de restaurant”

Într-un eveniment plin de emoție și importanță culturală, o lucrare semnată de renumitul s…