vineri, 19 aprilie, 2024
Home Sport Cei mai buni pentru gimnastele României

Cei mai buni pentru gimnastele României

de Andrei Cernat

Gimnastele României sunt pregătite de cei mai buni coregrafi din lume. Federația Română de Gimnastică i-a adus în țară pe Patrick Kiens și Daymon Jones, care au conceput programul artistic de la sol pentru 7 sportive de top.

Timp de mai multe zile, la Complexul Olimpic din Izvorani sportul s-a îmbinat cu arta și cu grația interpretativă. Doi dintre cei mai valoroși coregrafi din lume, olandezii Patrick Kiens și Daymon Jones, au lucrat cu 7 gimnaste de top din România noi compoziții coregrafice la sol, care să fie în conformitate cu cerințele noului Cod de Punctaj.

„Mai fusesem în România la Campionatele Europene de la Cluj și ceea ce știam e că românii sunt mari susținători ai acestui sport. Ne-am simțit onorați că ni s-a cerut ajutorul în privința coregrafiei, pentru că România a fost întotdeauna o inspirație pentru mine ca antrenor și coregraf” – Patrick Kiens, coregraf.

„Întotdeauna am fost un admirator al gimnasticii românești, de când eram tânăr. Sunt foarte încântat să fiu aici și să lucrez în cadrul acestui minunat program” – Daymon Jones, coregraf.

Conform codului de punctaj care va fi aplicat din acest an, execuția artistică și coregrafia devin mult mai importante. Gimnastele sunt încântate de colaborarea cu cei doi experți și abia așteaptă să-și prezinte noile soluri în competiții!
„Au adus ceva nou. Totul e diferit de ceea ce am făcut noi până acum și asta e un plus pentru noi. Nu mai avem solurile vechi cu care ne cunoaște toată lumea” – Mara Ceplinschi, gimnastă, componentă a lotului național de senioare.
„E o experiență unică. Mișcările pe care ni le prezintă și pe care le pregătesc sunt foarte cursive și ne-au ales muzicile în funcție de anumite povești. Adică fiecare muzică are povestea proprie pe care trebuie să o înțelegem” – Ana Maria Barbosu, gimnastă, componentă a lotului național de senioare.

” E un suflu nou și puțin mai diferit față de ceea ce făceau înainte și cu ce sunt ele obișnuite. Au venit cu ceva mai dramatic, mai teatral, mai diferit” – Lăcrămioara Moldovan, antrenor lotul național al României.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult