marți, 16 iulie, 2024
Home Actualitate Centenarul Încoronării

Centenarul Încoronării

de Andreea Bălan

Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Mircea Rusu, Irina Baianț și Orchestra Simfonică București,  într-un spectacol deosebit, la Constanța. 

În ziua în care se împlinesc exact 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca Regi ai României Mari, Asociația SINE QUA NON, cu susținerea Primăriei Municipiului Constanța, organizează spectacolul aniversar „Centenarul Încoronării”. Acesta va avea loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, sâmbătă, 15 octombrie, ora 19:00. 

În cadrul spectacolului, mari actori ai României – Maia Morgenstern, Marius Bodochi și Mircea Rusu – vor evoca momente din viața Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria. Pe tot parcursul serii, aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Simfonică București, ambasador cultural al României în străinătate, și de cunoscuta soprană Irina Baianț.  

Spectacolul va debuta cu interpretarea Imnului regal român, pe versurile scrise de poetul Vasile Alecsandri. Imnul s-a cântat, în mod oficial, pentru prima dată în România, în anul 1881, la încoronarea regelui Carol I.  

Intrarea este GRATUITĂ, în limita locurilor disponibile. Vă rugăm să vă rezervați locul pe www.bilet.ro. 

Tot sâmbătă, de la ora 14.00, la Centrul Multifuncțional pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, va avea loc lansarea cărții „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXII. Centenarul Încoronării”. 

Volumul cuprinde o selecție a comunicărilor științifice înscrise în programul simpozionului cu același nume, desfășurat la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în perioada 23 – 25 septembrie. Cartea începe cu un studiu intitulat „Constanța – Reședință Regală”. Faptul că Regele Carol I a hotărât, încă din anul 1909, să declare Constanța reședință regală și că familia regală a construit Palatul Regal din Constanța, Pavilionul Regal din port (Cuibul Reginei) și Palatul Regal din Mamaia, demonstrează importanța pe care regii și reginele României au acordat-o orașului nostru. 

Evenimentul face parte din proiectul cultural „Porți deschise către civilizații. Tomis – Constanța MMXXII. Centenarul Încoronării”, finanțat, pentru al doilea an consecutiv, de Primăria Municipiului Constanța. 

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult