Centrele de evaluare COVID, funcționale la Constanța

În Dobrogea au început să funcționeze, de astăzi, centre de evaluare ambulatorii pentru pacienții COVID. Acestea vor prelua cazurile medii și ușoare și vor degreva astfel Unitățile de Primiri Urgențe și spitalele. 174 de centre funcționează în prezent în toată țara, iar Ministerului Sănătății subliniază că harta se actualizează pe măsură operaționalizării centrelor.

În județul Constanța au fost deschise astăzi trei centre de evaluare ambulatorii pentru pacienții Covid. Acestea acordă asistență în regim de spitalizare de zi bolnavilor infectați cu virusul SARS-Cov-2, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test PCR.

Ministerul Sănătății subliniază că pacienții se pot prezenta la aceste centre pentru evaluarea stării de sănătate fără bilet de trimitere, iar în urma investigațiilor medicale, ei vor primi tratament antiviral gratuit. După consultația de la centru, pacienții trebuie să meargă acasă pentru a se izola, iar starea lor de sănătate va fi monitorizată de medicii de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vezi și

Se scumpește transportul în Delta Dunării

Se scumpește transportul în Delta Dunării. Transportatorii au anunțat că vor să mărească t…