Centrul Constanței, blocat de repetițiile pentru 1 Decembrie

Centrul Constanței a fost blocat astăzi de repetițiile pentru parada de 1 Decembrie.

Cel puțin 500 de militari și 70 de mijloace de luptă au fost aduse pe Bulevardul Tomis pentru pregătirile premergătoare Zilei Naționale a României.

La antrenamentul general au participat militari de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu, scafandri, jandarmi, polițiști și pompieri.

De 1 Decembrie, începând cu ora 09:00, la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic, va avea loc o ceremonie militară și religioasă pentru a rememora eforturile unor generații întregi de patrioți și jertfele de sânge ale ostașilor români care au condus la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. De la ora 11:00, aproape 500 de militari, inclusiv soldați străini și un grup de cercetași, cu aproximativ 70 de mijloace tehnice vor participa la Parada Militară organizată pe bulevardul Tomis. La eveniment vor fi prezente și șase aeronave. Pentru buna desfășurare a evenimentului, autoritățile locale au decis restricționarea traficului în mai multe zone din centrul Constanței. Circulația va fi interzisă pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, pe strada Traian, între bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu și pe strada Termele Romane, între strada Traian și strada Valea Portului.

Toți cei prezenți la eveniment vor primi stegulețe tricolore și baloane, iar la finalul paradei, cerul Constanței va colorat în roșu, galben și albastru, culorile drapelului României. Va fi prima ceremonie de 1 Decembrie după pandemie fără reguli de distanțare socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Semafoarele de la Far, din nou funcționale

Lucrările la sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Caraima…