vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Arestați preventiv pentru trafic de minori și exploatarea cerșetoriei

Arestați preventiv pentru trafic de minori și exploatarea cerșetoriei

de Redacția Dotto
Droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Constanța, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, 2 în județul Timiș și 1 în județul Prahova, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei. 2 femei și un bărbat au fost reținuți.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2022, 3 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, care ar fi acționat în municipiile Constanța și Brașov, până în luna august 2022.

Astfel, un bărbat de 51 de ani ar fi acționat îndeosebi pe linia coordonării, controlării și îndrumării celor 2 membre ale grupului, de 46, respectiv 55 de ani, efectuând totodată și supravegherea minorului de 13 ani în timpul exploatării acestuia și asigurând paza lui, abuzând de autoritatea avută ca părinte al minorului.

În perioada mai – august 2022, cele 3 persoane l-ar fi determinat pe minorul de 13 ani să apeleze în mod repetat la mila publicului, pentru a cere ajutor material, sub pretextul vânzării ambulante de cărți uzate și ar fi beneficiat de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

În urma perchezițiilor, 2 femei și un bărbat bănuiți au fost conduși la audieri, iar, în urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Minorul de 13 ani, împreună cu alți doi frați minori, au fost predați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timișoara, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

Totodată, în urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 7 telefoane mobile, 113 cărți vechi, precum și numeroase înscrisuri cu valoare probatorie.

La data de 25 august a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar instanța a admis propunerea.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara și ai Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult