Droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Constanța, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, 2 în județul Timiș și 1 în județul Prahova, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și exploatarea cerșetoriei. 2 femei și un bărbat au fost reținuți.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna mai 2022, 3 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și exploatarea cerșetoriei, care ar fi acționat în municipiile Constanța și Brașov, până în luna august 2022.

Astfel, un bărbat de 51 de ani ar fi acționat îndeosebi pe linia coordonării, controlării și îndrumării celor 2 membre ale grupului, de 46, respectiv 55 de ani, efectuând totodată și supravegherea minorului de 13 ani în timpul exploatării acestuia și asigurând paza lui, abuzând de autoritatea avută ca părinte al minorului.

În perioada mai – august 2022, cele 3 persoane l-ar fi determinat pe minorul de 13 ani să apeleze în mod repetat la mila publicului, pentru a cere ajutor material, sub pretextul vânzării ambulante de cărți uzate și ar fi beneficiat de foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

În urma perchezițiilor, 2 femei și un bărbat bănuiți au fost conduși la audieri, iar, în urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a acestora, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Minorul de 13 ani, împreună cu alți doi frați minori, au fost predați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timișoara, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

Totodată, în urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 7 telefoane mobile, 113 cărți vechi, precum și numeroase înscrisuri cu valoare probatorie.

La data de 25 august a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar instanța a admis propunerea.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara și ai Grupării de Jandarmi Mobilă Ploiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Festivaluri de teatru, muzică și film finanțate de Consiliul Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat astăzi contracte de 3,7 milioane de lei cu mai multe…