Ceremonia de Bobotează, la Constanţa
HomeActualitateCeremonia de Bobotează, la Constanţa
Actualitate - News - 3 săptămâni în urmă

Ceremonia de Bobotează, la Constanţa

Ceremonia de Bobotează, astăzi, la Constanţa. Credincioșii din toată țara au participat astăzi la slujbele de Bobotează, care încheie ciclul sărbătorilor de iarnă.

Anul acesta, ceremonia a fost marcată și la malul mării, și nu numai, de regulile impuse de autorităţi pentru combaterea răspândirii COVID-19. La Constanța, slujba a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, care i-a încurajat pe credincioși să participe în număr cât mai mare. Mii de oameni au fost prezenți în această dimineață pe faleza Cazinoului.

Vremea bună de afară i-a îndemnat pe credincioși să vină în această dimineață în fața Arhiepiscopiei Tomisului, pentru a celebra sărbătoarea de Bobotează. Sfânta Liturghie a început la ora 8 și jumătate și a fost oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

La ora 11.40 s-a plecat în procesiune către Portul Tomis. ÎPS Teodosie, în acest an, a fost transportat de o caleaşcă trasă de doi cai negri. Astfel, s-a urcat în caleaşcă, împreună cu doi preoţi. În acelaşi timp, alaiul de preoţi ai Arhiepiscopiei Tomisului au mers pe jos, pe lângă caleaşcă, pe drumul către Portul Tomis, după ce a fost intonat imnul României.

Așa cum este obiceiul, ierarhul tomitan a urcat apoi în barcă și a aruncat cele trei cruci, care au fost recuperate de trei bărbați curajoși. La eveniment, au fost prezenți mii de credincioși, atât copii, cât și adulți. La finalul procesiunii, ierarhul tomitan le-a vorbit constănțenilor despre Sfânta Sărbătoare de Bobotează.

La propunerea Jandarmeriei Constanța, anul acesta organizatorul a luat o serie de măsuri menite să confere siguranță suplimentară participanților, date fiind condițiile speciale de prevenire Sars-CoV-2, măsuri pe care Jandarmeria Română le-a monitorizat cu atenție pe tot parcursul desfășurării procesiunii religioase, asigurându-ne că toți cei prezenți vor respecta măsurile specifice acestei perioade.

La asigurarea ordinii publice participă şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Străzi fără treceri de pietoni în municipiul Constanța

Situație bizară pe două străzi din municipiul Constanța. Prin lipsa trecerilor pentru piet…