Ceremonie la 31 de ani de la Revoluție, astăzi, la Constanța!
HomeNewsCeremonie la 31 de ani de la Revoluție, astăzi, la Constanța!
News - 4 săptămâni în urmă

Ceremonie la 31 de ani de la Revoluție, astăzi, la Constanța!

Autoritățile locale și județene au depus coroane la Cimitirul Central din Constanța, acolo unde au fost comemorați eroii de la Revoluția din 1989. Înalt Prea Sfințitul Teodosie a susținut o slujbă în memoria celor care au murit pentru țară acum 31 de ani la Constanța.

Revoluția din 1989 a fost un act de un curaj extraordinar care a dus la obținerea libertății. Până în decembrie 1989 s-a acumulat o furie împotriva regimului comunist, împotriva regimului totalitar, a celor care îngrădeau drepturile fundamentale, fapte ce au determinat ieșirea în stradă a populației pentru a-și cere drepturile, chiar cu prețul vieții, în ziua de 22 decembrie 1989.

În amintirea celor care și-au dat viața pentru libertate, Primarul Municipiului Constanța Vergil Chițac, alături de cei doi viceprimari, Prefectul Județului Constanța Silviu Coșa și Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu au depus coroane de flori, la Cimitirul Eroilor Revoluției din Constanța pentru pomenirea tuturor martirilor constănțeni, luptători pentru credință, libertate, dreptate și identitate națională.

16 decembrie 1989 este ziua în care românii au ieșit în stradă și au strigat JOS CEAUȘESCU, cu riscul de a fi executați. În acele zile, la Constanţa au murit 29 de oameni. Alţi 88 au fost răniţi. Pe litoral vărsarea de sânge a început târziu, după 22 decembrie, când Ceauşescu era arestat şi gloanţele n-ar mai fi avut niciun rost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Verificați și

Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ reprezentativ pentru Delta Dunării

Am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect… sursa: Faceb…