tatuaj

Fără tatuaje colorate. UE a interzis 4.000 de substanțe considerate periculoase care se regăseau în majoritatea culorilor pentru tatuaje.

În timp ce specialiștii spun că astfel sănătatea oamenilor va fi mai bine protejată, în special de cancer, tatuatorii cred că decizia va îngropa multe afaceri și va duce, foarte probabil, la o creștere a cererii de culori de pe piața neagră a tatuajelor.

Tatuajele colorate vor fi mai greu de realizat de către artiștii tatuatori. UE a interzis nu mai puțin de 4000 de substanțele chimice folosite până acum în pigmenții pentru tatuaje, printre care și alcoolul izopropanol. Deși noile reguli sunt motivate de reducerea numărului de reacții adverse și protejarea sănătății în special în fața cancerului, tatuatorii se plâng că cernelurile de înlocuire nu sunt ușor disponibile și că astfel afacerile lor vor fi afectate.

Alți artiști cred că decizia va încuraja piața neagră a tatuajelor și că artiștii vor căuta în continuare să cumpere pigmenți colorați, doar pentru a-și mulțumii clienții.

Iar asta cu atât mai mult cu cât pasionații de tatuaje spun că nu vor să renunțe la tatuajele multicolore și că nu le este teamă de posibilele reacții adverse, alergii sau infecții.

Specialiștii susțin că, într-adevăr, cernelurile pot fi periculoase pentru piele provocând infecții sau chiar alergii grave.

Agenția Europeană pentru Produse Chimice precizează că noile reguli nu sunt menite să interzică tatuajul ori machiajul permanent, ci dorește reducerea de reacții adverse și folosirea unor produse mai sigure pentru piele. În plus, timp de un an va exista o perioadă de grație pentru două culori comune albastru și verde, astfel încât să poată fi găsite alternative pentru ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Copiii din Constanța, polițiști pentru o zi

Sute de copii din Constanța au fost astăzi… polițiști. Inspectoratul de Poliție Jude…