verde

Obligativitatea prezentării certificatului verde golește restaurantele de la malul mării. Patronii spun că numărul clienților s-a redus aproape la jumătate de îndată ce Constanța a intrat în scenariul roșu. Rata de infectare cu virusul Sars-Cov-2 a trecut la Constanța de 4 la mia de locuitori, iar autorităţile au impus prezentarea obligatorie a certificatului verde pentru accesul în restaurante, săli de spectacole, sau la cinema.

Regula este valabilă pentru toți adulții și pentru copiii mai mari de 12 ani.

Dacă în mall-uri și hypermarketuri poate intra oricine, indiferent dacă s-a vaccinat sau nu, când vine vorba despre restaurante, săli de spectacole sau de cineva, situația se schimbă radical. Accesul este permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau a unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Constănțenii s-au adaptat situației actuale, marea majoritate dintre cei vaccinați având certificatul verde pregătit pe telefon.

Membrii Asociației Patronale RESTO spun că sunt nevoiți să accepte situația și că este preferabil acest scenariu, decât sistarea activităților publice de orice fel.

SINCRON Corina Martin – Președinte de onoare RESTO

Cu toții recunosc însă să obligativitatea prezentării certificatului a redus considerabil numărul clienților care le calcă pragul.

Obligativitatea prezentării certificatului digital COVID19 este valabilă în localitățile rata de infectare cu SARS COV 2 este mai mare de 3 la mie și nu depășește 6 la mie pentru accesul la nunți, botezuri, spectacole, cinema, competiții sportive, restaurante, dar și food-court-urile din mall-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

A început vaccinarea copiilor între 5 – 11 ani

La Constanța, a început vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. 12 mii de doze de vaccin au…