vineri, 21 iunie, 2024
Home Actualitate Cetățile Dobrogei la doar un click distanță

Cetățile Dobrogei la doar un click distanță

de Ileana Gheorghiu
Cetățile Dobrogei

Cetățile antice din Dobrogea acum la doar un click distanță. Turiștii care se află zilele acestea pe litoral, dar nu au suficient timp să ajungă fizic la ele, le pot vizita online.

Un website lansat de curând prezintă istoria a 12 cetăți din regiunea cuprinsă între Dunăre și mare, ca parte a unui proiect cultural inedit, ce și-a propus reintroducerea în circuitul turistic al celor mai vechi așezări dobrogene.

Cu ajutorul noilor tehnologii, „Harta interactivă a cetăților din Dobrogea” și-a propus să îmbunătățească și să extindă accesul turiștilor români și străini deopotrivă la cele mai importante obiective din patrimoniu istoric al Dobrogei. Site-ul este bilingv, romano-englez și poate fi accesat atât pe laptop și tabletă, cât și de pe telefonul mobil.

Site-ul prezintă 12 dintre cele mai importante situri arheologice din județele Constanța și Tulcea: Tomis, Callatis, Histria, Adamclisi, Capidava, Carsium, Ibida, Argamum, Noviodunum, Halmiris, Ulmetum și Enisala. Iar doar câteva click-uri sunt suficiente pentru a ajunge în interiorul lor. Cei care accesează site-ul descoperă și harta administrativă și geografică a Dobrogei, cu forme de relief, cursuri de apă, localități și drumuri.

În paralel, inițiatorii proiectului speră că vor sensibiliza și autoritățile care ar trebui să conserve mai bine și să promoveze mai mult patrimoniul cultural al Dobrogei, așa cum fac omologii lor din Grecia, Turcia, Italia sau Spania, unde vestigiile atrag anual sute de mii de turiști din toată lumea.

S-ar putea să îți placă

Despre DOTTO TV

DOTTO TV este sursa dvs. de știri și analize video concise și imparțiale. La DOTTO TV vom extrage esențialul și vom comprima informația corectă, prompt, rapid și cu sens. Știrile despre cele mai importante evenimente de peste zi vor fi abordate din toate unghiurile și privite din persectiva impactului asupra oamenilor.

@2024 – Toate drepturile rezervate. Site realizat de Sanselo

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult