joi, 11 septembrie, 2025
Home ActualitateCherhanale aglomerate, a doua zi de Paște

Cherhanale aglomerate, a doua zi de Paște

de Redacția Dotto

A doua zi de Paște a aglomerat cherhanalele de pe litoral.

Ca să fie siguri că prind o masă liberă la orele prânzului, turiștii și-au făcut rezervări din timp. Cei mai puțin inspirați au așteptat și zeci de minute la cozi pentru un loc. Cele mai solicitate preparate au fost borșul pescăresc și calcanul prăjit.

Din farfuriile clienților nu au lipsit nici chefalul, bibanul de Marea Neagră și nici hamsia. Toate așezate lângă porții generoase de mămăligă cu mujdei.

Pentru cei obișnuiți cu deliciile din pește, bucătarii au pregătit celebrul borș de sturion, denumit storceag.

Cherhanalele de la malul mării au devenit în ultimii ani localurile cu cel mai mare succes în rândul românilor. Așezate strategic pe malul mării acestea sunt pline chiar și când vremea este mai puțin plăcută.

În ciuda succesului de care se bucură cherhanalele, românii sunt încă la coada clasamentului când vine vorba despre consumul de paste. Doar 4 kilograme de pește consumă un român în fiecare an, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 25 de kilograme. Cei mai mari consumatori de pește sunt portughezii și spaniolii.

S-ar putea să îți placă

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Mai mult