Nicio sărbătoare fără pește. Așa pare că au gândit sute de români care au umplut cherhanalele de la malul mării în Duminica Floriilor. Vedeta meniului a fost calcanul de Marea Neagră, însă nici bibanul și nici hamsiile nu au lipsit din farfuriile clienților, care au bătut și câteva sute de kilometri pentru a mânca pește proaspăt chiar la malul mării.
În cherhanalele de pe litoral s-a lucrat ieri la foc continuu. Tradiția de Florii spune că ziua nu trebuie să treacă fără să mănânci pește, iar sute de români au luat tradiția în serios și ocupat restaurantele de la malul mării.
Calcanul a stat la loc de cinste pe plitele încinse de bucătari, alături de zargan, biban și nelipsita hamsie. Nu au lipsit nici mămăliga, nici mujdeiul și nici borșul de pește, care a fiert pe îndelete în ceaune imense la foc de lemne.
Că să mănânce pește proaspăt pescuit direct din Marea Neagră, mulți clienți au bătut și sute de kilometri.
Și nu doar masa a fost pe cinste, ci și vremea. Termometrele au arătat ieri la amiază chiar și 15 grade. Iar la relaxare a contribuit și ridicarea restricțiilor de weekend, care a permis turiștilor să rămână la terase și la plimbare până la ora 22:00.